Scholen

Waar kun je een techniekopleiding volgen?

Techniek & technologie is leuk, spannend en populair. Er zijn dertien scholen in de regio Leiden, Duin- en Bollenstreek die technische vakken hebben. Elf ervan zijn vmbo-scholen, de andere twee zijn mbo-scholen. Lijkt techniek & technologie je leuk? Hieronder lees je meer over deze scholen.

Wat zijn profielen?

Op de middelbare school krijg je allemaal nieuwe vakken. Sommige vakken horen bij elkaar. Ze gaan over hetzelfde onderwerp, bijvoorbeeld bouwen. De vakken die bij elkaar horen, zitten samen in een profiel. In de tweede klas kies je een profiel voor het derde en vierde jaar. Er zijn profielen voor techniek, maar ook voor andere onderwerpen. Bekijk hier de techniekprofielen die je in de regio Leiden, Duin- en Bollenstreek kunt volgen:

BWI

Bouwen, Wonen en Interieur

Benieuwd wat je leert als je op het vmbo kiest voor Bouwen, Wonen en Interieur? Kijk hier.

PIE

Produceren, Installeren en Energie

Lees hier wat je leert als je op het vmbo kiest voor Produceren, Installeren en Energie.

M&T

Mobiliteit en Transport

Van de motor tot de verlichting: bekijk wat je leert bij Mobiliteit en Transport op het vmbo.

Vmbo-scholen

Teylingen College KTS, Voorhout

Op de KTS in Voorhout leer je in de eerste twee jaar al veel over techniek en technologie. Vanaf het derde jaar kies je een profiel, zoals Bouwen, Wonen en Interieur (BWI), Produceren, Installeren en Energie (PIE) of de Technomavo.

Lees meer

Beroepscollege Leystede, Leiden

Op Beroepscollege Leystede kun je in de bovenbouw kiezen uit verschillende techniekprofielen. Bijvoorbeeld Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) of Produceren, Installeren en Energie (PIE). Ook in de andere profielen leer je veel over techniek en technologie.

Lees meer

Da Vinci College, Lammenschans

Bij het Da Vinci College voel je je snel thuis. Er zijn namelijk speciale @home-leerlokalen waar je goed kunt leren. Je krijgt ook coaching. En de overstap van groep 8 naar het vmbo gaat hier heel soepel. Techniek & technologie is een van de vakken die je in de bovenbouw kunt kiezen.

Lees meer

Vakcollege Rijnmond

Bij deze vmbo-school leer je door te doen. Iedere week krijg je tien uur praktijkles. In de bovenbouw kies je een profiel, bijvoorbeeld Produceren, Installeren en Energie (PIE) of Bouwen, Wonen en Interieur (BWI).

 

Lees meer

DSC_3747

Teylingen College Duinzigt, Oegstgeest

Het Duinzigt werkt met de ivo-methode: individueel voortgezet onderwijs. Dit betekent dat je extra hulp krijgt als je dat nodig hebt. Tijdens de i-uren leer je in je eigen tempo. En in de bovenbouw kies je een profiel, bijvoorbeeld Techniek.

Lees meer

TC Leeuwenhorst

Teylingen College Leeuwenhorst, Noordwijkerhout

Wil je zelf experimenteren, bouwen en monteren? Op het Leeuwenhorst kun je naast de gewone mavo ook de Scienceklas volgen. Je hoeft geen computernerd te zijn, het is vooral belangrijk dat je nieuwsgierig bent naar techniek.

Lees meer

Northgo College, Noordwijk

Op het Northgo College kun je, ook op de mavo, kiezen voor het technasium. Je krijgt dan het vak Technologie & Toepassing. Daar leer je hoe dingen werken. Niet in een gewoon klaslokaal, maar in een modern Skillslab. Met een echte studio en werkplaats.

Lees meer

DSC_3770

Yuverta, Oegstgeest

De scholen van Yuverta zijn niet zo groot: iedereen kent elkaar. Je werkt er veel met de iPad. Dat is niet alleen leuk, je kunt zo ook leren op je eigen tempo en niveau. Deze school heeft veel aandacht voor gezondheid, voedsel en klimaat.

Lees meer

Limes Praktijkonderwijs, Katwijk

Het Limes is een kleine, christelijke vmbo-school. Je krijg les in klaslokalen, maar ook veel in moderne praktijkruimtes. Werk je graag met je handen? En hou je meer van doen dan van lezen? Dan zit je hier goed.

Lees meer

Rijnlands Lyceum Sassenheim

Het Rijnlands is een school voor vmbo-tl, havo en vwo. Er is veel aandacht voor sport, creativiteit en voor computers. Zo krijg je het vak digitale geletterdheid, dat is een moeilijk woord voor alles wat met computers te maken heeft. Van hoe ze werken tot wat je ermee kunt doen.

Lees meer

Mbo-scholen

mboRijnland

Aan het mboRijnland kun je kiezen uit wel 133 opleidingen. Daar zitten ook veel techniekopleidingen bij. Je vindt de school onder andere in Leiden, Leidschendam en Alphen aan den Rijn.

Lees meer

Leidse Instrumentenmakersschool (LIS)

Op de LiS volg je een mbo 4-opleiding van vier jaar of een mbo 3-opleiding van drie jaar. Je leert hoe je fijnmechanische instrumenten moet maken van o.a. metaal en kunststof en je bedenkt en maakt prototypes die nodig zijn bij wetenschappelijk onderzoek, in de hightech- en medische industrie en in de lucht- en ruimtevaart.

Lees meer