Scholen

Waar kun je een techniekopleiding volgen?

Techniek & technologie is leuk, spannend en populair. Er zijn dertien scholen in de regio Leiden, Duin- en Bollenstreek die technische vakken hebben. Elf ervan zijn vmbo-scholen, de andere twee zijn mbo-scholen. Lijkt techniek & technologie je leuk? Hieronder lees je meer over deze scholen.

Wat zijn profielen?

Op de middelbare school krijg je allemaal nieuwe vakken. Sommige vakken horen bij elkaar. Ze gaan over hetzelfde onderwerp, bijvoorbeeld bouwen. De vakken die bij elkaar horen, zitten samen in een profiel. In de tweede klas kies je een profiel voor het derde en vierde jaar. Er zijn profielen voor techniek, maar ook voor andere onderwerpen. Bekijk hier de techniekprofielen die je in de regio Leiden, Duin- en Bollenstreek kunt volgen:

Vmbo-scholen

Limes Praktijkonderwijs

Het Limes is een kleine, christelijke vmbo-school. Je krijg les in klaslokalen, maar ook veel in moderne praktijkruimtes. Werk je graag met je handen? En hou je meer van doen dan van lezen? Dan zit je hier goed.

Lees meer

Teylingen College Duinzigt

Ben je creatief en hou je van dingen in elkaar zetten? Dan is Duinzigt in Oegstgeest echt iets voor jou. In de brugklas ga je namelijk veel dingen zelf verzinnen, ontwerpen en maken. Kleding en sieraden bijvoorbeeld, maar ook een robot of 3D-wereld. Op Duinzigt kun je de mavo en de onderbouw van de havo doen.  

Lees meer

Teylingen College Leeuwenhorst

Bij het vak techniek op het Teylingen College Leeuwenhorst in Noordwijkerhout ontdek je veel gave dingen. Je gaat bijvoorbeeld zelf websites en robots bouwen. In de eerste twee jaar ga je ook bij bedrijven op bezoek om te zien wat zij met techniek & technologie doen. Vind jij het leuk om zelf dingen te maken? Dan voel je je snel thuis op het Leeuwenhorst.  

Lees meer

Northgo College

Het Northgo College in Noordwijk is een middelbare school voor mavo, havo en vwo. Op de mavo kun je al vanaf de brugklas kiezen voor het vak Technologie & Toepassing. Als je dit vak kiest, doe je het technasium. Op het Northgo heet dat het Go-Technasium, omdat het een van de Go-programma’s is die je kunt kiezen vanaf het eerste jaar. Je hebt op het technasium meer les in het technieklokaal en minder in een gewoon klaslokaal. Je werkt dus veel met je handen, en leert wat minder uit boeken.  

Lees meer

Rijnlands Lyceum

Het Rijnlands Lyceum Sassenheim heeft behalve mavo ook havo en vwo. In de eerste twee jaar krijgt iedereen het vak science. Vanaf het derde jaar volg je een profiel, bijvoorbeeld Groen of Techniek. Dit profiel mag je zelf uitkiezen en samenstellen. De naam van de school wordt vaak afgekort als RLS.

Lees meer

Beroepscollege Leystede

Het Beroepscollege Leystede aan de Boerhaavelaan in Leiden is een kleine vmbo-school. De docenten hebben er veel tijd en aandacht voor je. Na het tweede jaar kies je een profiel. Twee van de vier profielen zijn technisch, maar ook in de andere twee leer je over techniek en technologie: je maakt veel zelf en werkt vaak met je handen.

Lees meer

Yuverta Oegstgeest

Yuverta vmbo Oegstgeest is een kleine, gezellige school. Je kunt hier de basisberoepsgerichte, de kaderberoepsgerichte en de gemengde leerweg volgen. In iedere leerweg ga je veel doen en maken. Hou je van dieren en natuur? Dan voel je je snel thuis op Yuverta, want het is een ‘groene school’. Dat betekent dat je veel bezig bent met planten, voeding en milieu. En daar heb je ook techniek voor nodig.  

Lees meer

Da Vinci College Lammenschans

Op het Da Vinci College Lammenschans in Leiden voel je je snel thuis. Je kunt er vmbo en mavo doen, net als lwoo, dat staat voor leerwegondersteunend onderwijs. Bijna alle lessen op het Da Vinci College volg je in hetzelfde lokaal en je leert de docenten snel kennen. Al vanaf het eerste jaar kun je techniek kiezen.  

Lees meer

Vakcollege Rijnmond

Ben jij meer een doener dan een studiebol? En vind je dingen maken leuker dan boeken lezen? Dan is het Vakcollege Rijnmond in Katwijk aan Zee echt iets voor jou. Op deze vmbo-school werk je veel met je handen en doe je wat jij zelf leuk vindt. Al in het eerste jaar kies je namelijk je eigen vakken. Je bezoekt ook verschillende bedrijven bij jou in de buurt.

Lees meer

Teylingen College KTS

Op de KTS in Voorhout leer je door te doen. Er is veel aandacht voor bouwen en techniek, maar ook voor koken en sport. Heb je vmbo-tl als advies en ben je graag met je handen bezig? Dan is de Technomavo echt wat voor jou. Je krijgt dan lessen over metaal, elektro, wonen en koken voor restaurants.

Lees meer

Mbo-scholen