terug
delen

Teylingen College Duinzigt

Ben je creatief en hou je van dingen in elkaar zetten? Dan is Duinzigt in Oegstgeest echt iets voor jou. In de brugklas ga je namelijk veel dingen zelf verzinnen, ontwerpen en maken. Kleding en sieraden bijvoorbeeld, maar ook een robot of 3D-wereld. Op Duinzigt kun je de mavo en de onderbouw van de havo doen.

 

Creatief én technisch

In de brugklas van Duinzigt krijg je het vak IT&M. Dat staat voor Informatietechnologie & Media. Het is een echt doe-vak: je gaat op een creatieve manier aan de slag met nieuwe technologieën. En je leert werken met apparaten zoals een 3D-printer, lasersnijder en textielsnijder. Daar kun je veel mooie dingen mee maken. Die ga je dan eerst zelf ontwerpen. Je eigen kleding bijvoorbeeld, of een ketting of armband.

Hoe ziet zo’n 3D-printer of laserprinter er eigenlijk uit? En wat kun je er allemaal mee? Dat zie je in de video links over IT&M, gemaakt door leerlingen van Duinzigt. Dan weet je meteen hoe de school er vanbinnen uitziet!

Samenwerken in teams​

Iedereen heeft zijn eigen talenten. Als je die talenten met elkaar combineert, krijg je de mooiste en slimste ideeën. Daarom werk je bij IT&M veel in teams van klasgenoten, net als bij een echt bedrijf. Iedereen in het team heeft een eigen rol. Je bent dan bijvoorbeeld techneut, ontwerper of programmeur. Zo leer je samenwerken en ontdek je waar je zelf goed in bent en wat je het leukst vindt om te doen.

Je eigen 3D-wereld​​

Bij IT&M leer je ook programmeren. Dat is praten in de taal van computers. Je kunt daarmee robots aansturen en je eigen 3D-wereld of computerspel maken. Met een VR-bril kun je door je zelfgemaakte wereld heen lopen. VR staat voor virtual reality. Misschien heb je daar weleens van gehoord, of ken je het van het spel Pokémon Go. Met VR maak je namelijk een computerwereld ín de echte wereld. En dat lijkt net echt.

Met de VR-brillen op Duinzigt kun je lopen door je eigen sprookje, of je lichaam vanbinnen bekijken. Hoe dat kan? Bekijk dit filmpje van Het Klokhuis maar eens >>

De Groeiklas

Vind je het spannend om straks naar de middelbare school te gaan? Dat is niet gek, want het is best een grote verandering. Ineens krijg je allemaal nieuwe vakken, leraren en klasgenoten. Misschien voelt het alsof je daar nog niet helemaal klaar voor bent. Bij Duinzigt kun je dan kiezen voor de Groeiklas. Dat is een tussenjaar tussen groep 8 en de brugklas. Je krijgt dan alle tijd om te wennen aan de middelbare school en om zelf te groeien.

Het eerste halfjaar van de Groeiklas lijkt op de basisschool. Je krijgt dan vakken als taal en rekenen, en je werkt in projecten over leuke thema’s, zoals het seizoen en Kerst. In de tweede helft van het jaar maak je kennis met de vakken die je in de brugklas krijgt. Zo kun je er langzaam aan wennen.

Bekijk Duinzigt in 2 minuten​

Waarom kozen andere kinderen voor Duinzigt? En wat vinden ze zo leuk aan de school? Brugklassers Julia, Kayleigh, Simon, Juul, Stijn, Susan en Damian laten het zien in deze video. Dan krijg je meteen een digitale rondleiding door de school. En je ziet de leraren die je straks misschien ook krijgt!

Wil je meer weten over Duinzigt?

Neem een kijkje op de website.

Ga naar de website