terug
delen

Northgo College

Het Northgo College in Noordwijk is een middelbare school voor mavo, havo en vwo. Op de mavo kun je al vanaf de brugklas kiezen voor het vak Technologie & Toepassing. Als je dit vak kiest, doe je het technasium. Op het Northgo heet dat het Go-Technasium, omdat het een van de Go-programma’s is die je kunt kiezen vanaf het eerste jaar. Je hebt op het technasium meer les in het technieklokaal en minder in een gewoon klaslokaal. Je werkt dus veel met je handen, en leert wat minder uit boeken.

 

Technologie & Toepassing

Bij Technologie & Toepassing ga je veel zelf bedenken en maken. Je hebt geen lesboeken bij dit vak, maar werkt steeds aan projecten. De projecten duren 7 weken en iedere week heb je 5 uur techniekles. Tijdens een project bedenk je samen met klasgenoten oplossingen voor levensechte problemen: je zoekt antwoorden op vragen van echte bedrijven en organisaties. Bijvoorbeeld van de politie of brandweer, gemeente Noordwijk of van bedrijven die computerprogramma’s maken. Misschien gebruiken die dus straks wel jouw ideeën.

7 werelden

De projecten van Technologie & Toepassing zijn verdeeld over 7 verschillende onderwerpen. Die onderwerpen heten ‘werelden’:

  1. Mens & Medisch gaat over het lichaam en de zorg
  2. Water, Energie & Natuur gaat over grondstoffen uit de aarde en hoe we die gebruiken
  3. Market & Money is Engels voor ‘markt en geld’ en gaat over de economie en geld verdienen
  4. Voeding & Vitaliteit gaat over eten, drinken, sport en bewegen
  5. Mobiliteit & Ruimte gaat over vervoer, bijvoorbeeld auto’s en vliegtuigen
  6. Science & Exploration is Engels voor ‘wetenschap, verkennen en ontdekken’
  7. Lifestyle & Design gaat over huizen inrichten, websites en folders ontwerpen, maar ook over muziek, tv-programma’s, films en games

Kijken bij bedrijven

Bij ieder project op het technasium hoort een bezoek aan een bedrijf. Daar zie je hoe de techniek die je op school leert in het echt wordt gebruikt. Je gaat bijvoorbeeld kijken bij een ziekenhuis, de boswachter of een bouwbedrijf.

Skillslab

De lessen Technologie & Toepassing krijg je in het nieuwe skillslab. Dat is de technische werkplaats op het Northgo. Het skillslab heeft een echte studio, een atelier, een werkplek en een denkruimte: de denktank. Hier bedenk je samen met klasgenoten nieuwe ideeën. In het werkgedeelte vind je veel apparaten. Bijvoorbeeld de lasersnijder, waarmee je metaal kunt doorsnijden.

hotspot

Technasium

Na het eerste jaar kies je of je doorgaat met het technasium. Blijf je op het technasium? Dan ga je verder met het vak Technologie & Toepassing. In het vierde jaar doe je daar dan examen in. En daar heb je later veel aan, want met een diploma van het technasium heb je veel keus uit opleidingen en banen. Technici zijn namelijk heel hard nodig. Bijvoorbeeld in de zorg, om apps te maken of voor het onderhouden van de natuur.

Wil je meer zien van het Northgo College?

Bekijk de website van de school.

Ga naar de website