terug
delen

Teylingen College KTS

Op de KTS in Voorhout leer je door te doen. Er is veel aandacht voor bouwen en techniek, maar ook voor koken en sport. Heb je vmbo-tl als advies en ben je graag met je handen bezig? Dan is de Technomavo echt wat voor jou. Je krijgt dan lessen over metaal, elektro, wonen en koken voor restaurants.

Elke week techniek & technologie

In je eerste en tweede jaar op de KTS krijg je iedere week techniekles. Je gaat bijvoorbeeld werken met elektriciteit: kabels, batterijen, lampen en schakelaars. Of zelf tandpasta en zeep maken. Je leert ook hoe tandwielaandrijving een auto laat rijden en hoe je een brug bouwt. En je leert werken met veel verschillende gereedschappen. Zodat je de dingen die je verzint ook zelf kunt maken.

Welk profiel kies jij?

In het tweede jaar kies je een profiel voor het derde en vierde jaar. Je kunt kiezen uit vier profielen: twee techniekprofielen, de Technomavo en een profiel waar je leert koken en bakken. Hieronder lees je meer over de technische profielen.

BWI

Bouwen, Wonen en Interieur

Van meubels maken tot muren metselen, en van zelf een ontwerp bedenken tot bouwtekeningen begrijpen: bij BWI leer je alles over bouwen. Niet alleen de buitenkant van huizen en gebouwen, maar ook de binnenkant. Dus ook als het je leuk lijkt om een huis in te richten en meubels te ontwerpen, ga je BWI vast heel interessant vinden. Als je kiest voor dit profiel, kan je straks allemaal dingen met je eigen handen maken.

PIE

Produceren, Installeren, Energie

Van lassen tot plaatbewerking en van elektra tot een complete sanitaire installatie plaatsen. Dit zijn allerlei vaardigheden die je op de afdeling PIE leert. Dus ook als het je leuk lijkt om met metaal te werken of een installatie aan te leggen, ga je PIE vast heel interessant vinden. Als je kiest voor dit profiel, kan je straks allemaal dingen met je eigen handen maken.

3D-printen

Bij Smart Technology leer je ook 3D-printen. Dat is niet ‘plat’ printen op papier, maar een echt voorwerp dat je kunt vasthouden. Bijvoorbeeld een armband of ring, of een sleutelhanger. Die ga je zelf ontwerpen op de computer, en daarna printen in 3D. Bekijk hier hoe dat gaat:

Virtual Reality en Augmented Reality

Het vak Smart Technology gaat ook over Virtual Reality en Augmented Reality. Misschien ken je het al. Vaak wordt een afkorting gebruikt: VR en AR. Hiermee maak je een computerwereld ín de echte wereld. Dat kan met een speciale bril of met je telefoon. De bril of telefoon laten dan een soort film zien, die met jou meebeweegt. Het lijkt dan net echt.

Ken je het spel Pokémon Go? Dat is een goed voorbeeld van VR! Bekijk deze video over Augmented Reality:

Nieuwe lokalen

Techniek is overal om je heen, iedere dag. Daarom is het leuk en handig om veel van techniek te weten. Want dan kun je later werken waar je maar wilt. Wat dacht je van een hotel, restaurant, ziekenhuis, een moderne boerderij of misschien wel bij de televisie?

Wil je meer weten over deze vmbo-school in Voorhout?

Bekijk de website van de KTS.

Ga naar de site