terug
delen

Beroepscollege Leystede

Het Beroepscollege Leystede aan de Boerhaavelaan in Leiden is een kleine vmbo-school. De docenten hebben er veel tijd en aandacht voor je. Na het tweede jaar kies je een profiel. Twee van de vier profielen zijn technisch, maar ook in de andere twee leer je over techniek en technologie: je maakt veel zelf en werkt vaak met je handen.

Basis en kader

Vind je het leuk om met je handen te werken? En hou je niet zo van boeken lezen? Dan past vmbo-basis of vmbo-kader goed bij jou. Op het Beroepscollege Leystede in Leiden kun je allebei deze leerwegen volgen. Je gaat dan veel doen en maken, en je zit minder in gewone klaslokalen. Je bent ook veel bezig met projecten. Dan werk je in één keer aan meer vakken tegelijkertijd.

Lob

Bij vmbo-kader en vmbo-basis krijg je ook veel lob: loopbaanoriëntatie en -begeleiding. In deze lessen ontdek je wat jij leuk vindt en waar je goed in bent. Zo word je nóg beter in de dingen die je al goed kan.

Welk profiel kies jij?

Aan het eind van het tweede jaar kies je een profiel. In een profiel zitten vakken die bij elkaar horen, omdat ze over ongeveer dezelfde dingen gaan. Het profiel volg je in het derde en vierde jaar.

2 technische profielen

Op het Beroepscollege Leystede kun je kiezen uit vier verschillende profielen. Er zijn twee technische profielen: Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) en Produceren, Installeren en Energie (PIE). Welk profiel lijkt jou het leukst?

Examen op jouw niveau

Aan het eind van het vmbo doe je examen. Het kan zijn dat jouw examen net iets anders is dan dat van je klasgenoten. Op het Beroepscollege Leystede doe je namelijk examen speciaal op jouw niveau. Dus ben je al wat verder? Dan hoef je niet te wachten op de anderen. Heb je juist wat meer tijd nodig? Ook dan is het examen aangepast op jouw manier van leren.

Mavo en mavo+

Op het Beroepscollege Leystede aan de Boerhaavelaan kun je ook de theoretische leerweg van het vmbo doen. De theoretische leerweg wordt ook wel mavo genoemd. En heb je een twijfeladvies gekregen voor de mavo? Dan kun je in het eerste en tweede jaar ook mavo+ doen. Je zit dan in een kleinere klas. Je hebt minder vakken en je krijgt extra hulp bij het leren. Zo kun je alsnog je mavodiploma halen. Op het Beroepscollege Leystede krijg je ook in de theoretische leerweg veel techniekles.

Wil je meer weten over het Beroepscollege Leystede?

Neem een kijkje op de website
Ga naar de website