terug
delen

Teylingen College Leeuwenhorst

Bij het vak techniek op het Teylingen College Leeuwenhorst in Noordwijkerhout ontdek je veel gave dingen. Je gaat bijvoorbeeld zelf websites en robots bouwen. In de eerste twee jaar ga je ook bij bedrijven op bezoek om te zien wat zij met techniek & technologie doen. Vind jij het leuk om zelf dingen te maken? Dan voel je je snel thuis op het Leeuwenhorst.

 

Veel afwisseling

Op het Leeuwenhorst is geen dag hetzelfde. Dat maakt naar school gaan een stuk leuker. Je hebt bijvoorbeeld niet alleen les in normale klaslokalen, maar ook in het nieuwe ICT-lokaal en in de Science Toren. Daar werk je veel met je handen en ga je aan de slag met computers en robots.

Er zijn ook groepswerkplekken en ruimtes om zelfstandig te werken. Zo leer je nog beter samenwerken met je klasgenoten, maar ook zelfstandig dingen maken. En je hoeft niet bang te zijn dat je verdwaalt: elke verdieping heeft een andere kleur, dus je weet altijd precies waar je bent.

Google-diploma’s

In de brugklas krijg je veel les in digitale vaardigheden. Dat is belangrijk, want we kunnen tegenwoordig niet meer zonder computers, smartphones en tablets. En er zijn nog lang niet genoeg mensen die weten hoe je bijvoorbeeld een app of website maakt. Daarom volg je ook lessen in de Digitale Werkplaats van Google. Als je de toets daarna haalt, krijg je een Google Certificaat: een digitaal diploma.

Maar techniek gaat niet alleen maar over werken op de computer. Je kunt natuurlijk ook dingen maken, zoals apparaten en machines. In de onderbouw van de mavo leer je daar meer over. In de bovenbouw van de mavo zijn er interessante keuzevakken waar je uit kunt kiezen.

Programmeren, Mediavormgeving en Robotica

In de tweede klas van de mavo krijg je de projectweek PMR. Dat staat voor Programmeren, Mediavormgeving en Robotica. Je duikt dan een week lang in de wereld van robots, websites en computers.

Robots, apps en games

In de projectweek maak je bijvoorbeeld je eigen Fable Robot. Dat is een bouwpakket waarmee je in één les een hele robot kunt bouwen. Later kun je die ook laten bewegen door ‘m te programmeren. Dat is praten in de taal van de computer. Zo kun je je robot steeds meer dingen aanleren. Het Leeuwenhorst heeft ook Micro:bits. Daarmee kun je zelf apps en games maken.

Wist je dat robots eigenlijk heel veel op de natuur lijken?

Hoe dat zit, zie je in deze video hiernaast

Virtual Reality en Augmented Reality

Heb je weleens gehoord van Virtual Reality of Augmented Reality? Of misschien herken je de afkortingen wel: VR en AR. Hiermee maak je een computerwereld ín de echte wereld. Dat kan met een speciale bril of met je telefoon, zoals bij het spel Pokémon Go. De bril of telefoon laat dan een soort film zien, die met jou meebeweegt. Het lijkt dan net echt.

Lijkt het jou leuk om zelf ook zo’n filmpje te maken? Dat kan op het Leeuwenhorst, want daar hebben ze echte VR-brillen!

In de video hiernaast zie je meer over Augmented Reality

Na de mavo

Soms heb je ook les buiten de school, want in de onderbouw ga je al op bezoek bij bedrijven en bij mbo-scholen. Je ziet dan hoe ze daar werken met de dingen die je leert tijdens de technieklessen. En wat je daar later allemaal mee kunt doen. Wil je liever eerst naar de havo? Dan kun je doorstromen en nog wat langer op het Leeuwenhorst blijven.

Wil je meer weten over het Leeuwenhorst in Noordwijkerhout?

Bekijk de website van het Leeuwenhorst.

Ga naar de website