Warning: Undefined array key "order" in /home/stoldb/domains/sto-ldb.nl/public_html/wp-content/themes/sto/incl/planner.php on line 33

Stap 1/4

Voor welke workshop wilt u reserveren?


Warning: Undefined array key "order" in /home/stoldb/domains/sto-ldb.nl/public_html/wp-content/themes/sto/incl/parts/planner/workshops.php on line 15
icon-energie-water-veiligheid wonen-werken-verkeer
1 hotspot

Ballonauto

Kom met de klas een ballonauto maken waarbij er een prijs valt te winnen voor de auto die de langste afstand rijdt of het meest creatief is! Deze les staat in het teken van mobiliteit. Wat zit er allemaal in een auto? Hoe komt een auto vooruit? Welke brandstoffen worden er tegenwoordig gebruikt? En we gaan het hebben over voortstuwing. De leerlingen maken in duo’s een ballonauto van karton waarbij de ballon als aandrijving werkt.

ontwerp-productie
1 hotspot

Door een roze bril

De klas gaat aan de slag met een 3D pen. We ontwerpen zelf een flitsende bril voor bijvoorbeeld een feestje of misschien wel oud en nieuw. Leerlingen krijgen een gelamineerd papiertje waarbij alleen de essentiële onderdelen op staan. Aan de leerlingen om een bril te ontwerpen die zij leuk vinden. Dit kan een rondje, hartje, rechthoek, etc. zijn.  Na het ontwerpen gaan de leerlingen de bril maken met een 3D pen. Diverse kleuren maken het mogelijk de bril een uniek design te geven. Naast het praktische gedeelte krijgen de leerlingen les over de ecologische voetafdruk. Wat en wie zijn er allemaal in de weer bij een bril die gekocht wordt in de winkel? We sluiten af met informatie over de 3D printer.

mens-gezondheid icon-energie-water-veiligheid wonen-werken-verkeer
1 hotspot

Duurzame energie

De energietransitie is helemaal hot! De leerlingen gaan leren wat een windmolen doet. In het klein gaan de leerlingen een windgenerator maken waarbij na het blazen op de wieken een lampje gaat branden. Hoe duurzaam is dat?!? Leerlingen krijgen les over duurzame energie en welke voor- en nadelen er zijn. Tijdens de ‘theorie’ les gaan we langzaam een kleine windgenerator in elkaar zetten. Iedere leerling gaat naar huis met zijn zelfgemaakte windgenerator.

media-entertainment
1 hotspot

Drones

Tijdens deze workshop leren leerlingen over drones, hun werking en toepassingen. De leerlingen zullen drones besturen, leren over dronetechnologie, eenvoudige drone-opdrachten uitvoeren en programmeren. We hebben 12 drones. We gebruiken voor het programmeren het programma Droneblocks.

media-entertainment
1 hotspot

Game design

In deze workshop leren leerlingen hoe ze eenvoudige games kunnen ontwerpen en programmeren met behulp van Scratch Jr, een visuele programmeertaal voor kinderen. De leerlingen zullen eigen games creëren en kunnen deze presenteren aan hun klasgenoten.

icon-energie-water-veiligheid wonen-werken-verkeer ontwerp-productie
1 hotspot

Ticket2Ride 2.0

Ga op reis met Ticket2Ride 2.0

Tijdens dit project ga je leren hoe je een rijdende robot kan programmeren om een bepaalde route af te leggen. Hiervoor gebruiken we Ozobots en de bijbehorende programmeersoftware.

wonen-werken-verkeer ontwerp-productie media-entertainment hitech-science
1 hotspot

LEGO Milo

Tijdens deze workshop leer je eerst hoe LEGO WeDo 2.0 werkt, je leert bouwen en programmeren. Daarna ga je in tweetallen een robot bouwen en programmeren, en ga je onderzoeken hoe je met sensoren verschillende opdrachten kan uitvoeren. Daarna ga je twee robots koppelen en hier opdrachten mee uitvoeren.

wonen-werken-verkeer ontwerp-productie hitech-science
1 hotspot

LEGO Race

Tijdens deze workshop leer je eerst hoe LEGO WeDo 2.0 werkt, je leert bouwen en programmeren. Daarna ga je in tweetallen een raceauto bouwen en programmeren, en ga je onderzoeken hoe je nog sneller kunt gaan. Je krijgt ook uitleg over transmissies en snelheid.

Daarna is het tijd voor de wedstrijd, wie haalt als eerste de overkant van het lokaal?

voeding-natuur ontwerp-productie
1 hotspot

Cookiemonster

Zin in koekjes die je zelf hebt ontworpen?
Tijdens dit project ga je met een 3D tekenprogramma zelf een koekstempel ontwerpen die je kan gebruiken om een plaatje in je koekje te stempelen.

Eenvoudig, snel en vooral lekker!

ontwerp-productie media-entertainment hitech-science
1 hotspot

Combinatie-techniekworkshop

Wilt u de leerlingen ook graag kennis laten maken met nieuwe technologie en houd je ook wel van een combinatie element dan is dit de techniek workshop voor uw klas. Elk schooljaar zorgt het Vakcollege Rijnmond voor een techniek workshop van 2 keer 2 uur verdeeld over twee dagdelen om uw leerlingen kennis te laten maken met nieuwe technologie.

Hierbij kunt u denken aan 3D-printen, lasersnijden, stickersmaken, textiel bedrukken, programmeren, werken met epoxy of werken met robots. Aan het eind van de workshop gaan de leerlingen met hun zelf gemaakte werkstuk naar huis. Bent u ook nieuwsgierig geworden naar wat er dit jaar op het programma staat? Schrijf uw klas dan snel in.

ontwerp-productie
1 hotspot

DIY Pimp Your Outfit

In deze workshop ga je werken aan een nieuwe outfit. Je kunt je eigen T-shirt bestickeren of oorbellen, een ketting of armbandje maken. Maar je kan ook een sleutelhanger of button ontwerpen. Dit doen we met foliesnijders, epoxy-hars, kunststof,  de lasersnijder en 3D-printers.

Let op, wil je je eigen T-shirt bedrukken, neem dan een (gewassen) shirt mee naar de workshop!

icon-energie-water-veiligheid ontwerp-productie media-entertainment hitech-science
1 hotspot

Gamemaster

Ben jij een echte Gamemaster?

Tijdens deze workshop ga je je eigen spel ontwerpen met Scratch en ga je je eigen controller maken, waar je zelf deel van uitmaakt. De workshop wordt voorafgegaan door het geleidingsspel, zodat je voldoende kennis krijgt over stroom en stroomkringen.

icon-energie-water-veiligheid ontwerp-productie media-entertainment hitech-science
1 hotspot

Guitar Hero 2.0

Muziek maken met bananen, kan dat?

Tijdens deze workshop ga je ontdekken hoe je muziek kunt maken met verschillende materialen en een computerprogramma, waar je zelf deel van uitmaakt. De workshop wordt voorafgegaan door het geleidingsspel, zodat je voldoende kennis krijgt over stroom en stroomkringen.

wonen-werken-verkeer media-entertainment hitech-science
1 hotspot

Follow that line

Kan jij een robot over een lijn laten lopen, zoals je zelf ook naar school zou lopen of fietsen?

Met behulp van onze Ozobots ga je leren hoe je verschillende kleurcoderingen kunt gebruiken om een robot te besturen. Je kan ze niet alleen een richting op laten gaan, maar ze kunnen ook nog gave trucjes uitvoeren. Zolang je maar de juiste kleurcodes gebruikt.

icon-energie-water-veiligheid wonen-werken-verkeer media-entertainment
1 hotspot

The Maze

Kan jij onze robot door een doolhof heen loodsen?

Met behulp van onze Ozobots ga je leren hoe je verschillende commando’s kunt gebruiken om een robot te besturen. Je kan ze niet alleen een richting op laten gaan, maar ze kunnen ook nog gave trucjes uitvoeren, licht geven en geluid maken, zolang je maar de juiste commando’s gebruikt.

ontwerp-productie
1 hotspot

Tijdmachine

Tijdens deze workshop ga je je eigen ontwerp maken voor een wandklok. Je maakt hierbij gebruik van de lasersnijder en je kan je ontwerp uitbreiden met stickers of epoxyhars.

ontwerp-productie media-entertainment
1 hotspot

Save your money

In deze workshop ga je met behulp van een 3D tekenprogramma je eigen munt ontwerpen. Deze gaan we dan met een 3D-printer printen.

Daarnaast ga je je eigen kluis/spaarpot ontwerpen, want je moet je geld natuurlijk wel veilig kunnen bewaren. Deze wordt met de lasersnijder gemaakt.

Let op, dit project eindigt in het eigen klaslokaal, we komen de spullen later brengen en dan kan je zelf de kluis in elkaar zetten.

mens-gezondheid ontwerp-productie
1 hotspot

Books

Ben je ook gek op lezen? Of het nu een strip of een leesboek is, lezen is goed voor je. Maar dan is een boekenlegger natuurlijk heel handig. Tijdens deze workshop ga je zelf een boekenlegger maken. Met behulp van een 3D tekenprogramma en de 3D printer ga je aan de slag om een unieke boekenlegger te maken.

En als je wilt, kan je hem nog verder versieren met epoxyhars. Zo maak je echt iets unieks!

icon-energie-water-veiligheid ontwerp-productie hitech-science
1 hotspot

I, Robot

Tijdens deze workshop ga je zelf een robotarm bouwen. Hiervoor gebruik je verschillende materialen, zoals karton en gerecycled plastic. De onderdelen zijn gemaakt met een lasersnijder en deze ga je monteren en programmeren. Het bedienen gebeurt met een pneumatisch systeem, door middel van  lucht.

mens-gezondheid voeding-natuur

Zaaien is niet saai

Hoe zorg je dat een zaadje het beste ontkiemt en groeit en welke technieken kun je daarbij gebruiken? In deze workshop leer je wat de groeifactoren zijn, ga je zelf zaaien en een watersysteem maken. Daarna kan je in de klas kijken naar het proces en natuurlijk het eindresultaat.

1 hotspot

Chille bloempot

In deze workshop ga je een ontwerp maken voor een bloempotstandaard en ga je deze versieren. Je gaat ook je eigen plantje in een pot zetten en de pot versieren met diverse natuurlijke materialen.

voeding-natuur
1 hotspot

Beestenboel

In deze workshop ga je een dierenverblijf opfleuren. Met diverse materialen, zoals karton en hout, ga je iets maken waar een dier in een kooi in kan schuilen of mee kan spelen. Je kan je creatie meenemen of in het dierenverblijf bij de school neerzetten.