terug
delen

Wedstrijd: Vogels eten geen plastic

Plastic Soep

Je hebt vast wel gehoord van de plastic soep en de gevolgen hiervan. Schildpadden en vissen zitten vast in plastic netten, stikken doordat ze plastic opeten of doordat ze geen adem meer kunnen halen. Sterk Techniekonderwijs wil via de Hotspots in de regio graag haar steentje bijdragen om dit probleem aan te pakken.

Wat gaan we doen?

Wij gaan (schone en droge) plastic flessendoppen,  yoghurtbakjes etc. inzamelen om dit te recyclen, hergebruiken dus! Van het ingezamelde plastic willen we voederhuisjes gaan maken die we op de schoolpleinen op kunnen hangen, maar ook op andere plekken in de stad.

Wat hebben  we nodig?

Hiervoor hebben we natuurlijk wel materiaal nodig om te recyclen. Wij ‘sparen’ flessendoppen, kwark-, yoghurt- en toetjesbakjes, maar ook botervlootjes etc. van plastic categorie 2, 4 en 5.

Natuurlijk mag iedereen mee sparen, dus vraag ook je buren, opa en oma om mee te doen!

Pilot

Afgelopen jaar hebben we met verschillende scholen een pilot gedraaid, en met succes! Er zijn vele zakken plastic ingeleverd en we hebben veel vogelvoederhuisjes geproduceerd. Maar we willen nog meer bereiken door jullie uit te dagen om het tegen andere basisscholen op te nemen.

Welke school/klas zamelt het meeste plastic in en verdient de meeste voederhuisjes en daarmee een workshop naar keuze, gevolgd door een heerlijke lunch in het restaurant De Jonge Garde van de KTS?

Doe je mee?

Schrijf je dan nu snel in via het inschrijfformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Wil je met meerdere klassen meedoen, dan mag dat ook. Schrijf je dan wel per klas in! We houden dan per klas bij hoeveel er ingeleverd is!

Deed je vorig jaar al mee met de pilot, schrijf je dan ook in voor de wedstrijd!

Inschrijfformulier Vogels eten geen plastic