Lesgeven in techniek

Waarom lesgeven in techniek & technologie?

De arbeidsmarkt kampt met grote tekorten aan technisch geschoold personeel. Vaak is het vmbo het startpunt van een technische carrière. Dus is het belangrijk dat het techniekonderwijs op vmbo-scholen goed aansluit op het mbo en het bedrijfsleven. Daarom zijn er veel docenten en vakspecialisten nodig om hun passie en expertise over te brengen op de jongere generatie.

Bevlogenheid en expertise

In de regio Leiden, Duin- en Bollenstreek groeit de behoefte aan technische vakmensen met name in de bouw en de maakindustrie. Maar ook de zorg, voedselindustrie en agrarische sector hebben een nieuwe generatie vakspecialisten hard nodig. De kwaliteit van het onderwijs valt of staat met de bevlogenheid en expertise van docenten.

Deel je passie voor techniek & technologie

Lesgeven begint dan ook met het delen van een passie voor techniek & technologie. Met het laten zien van de veelzijdigheid van dit vakgebied, waarvan we steeds meer afhankelijk zijn. Bovendien help je kinderen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun kwaliteiten, interesses en talenten. En laat je zien hoe ze kunnen meebouwen aan de wereld waarin ze nu en straks leven. Zo werk je met de techniek én met mensen aan de toekomst.

Zij-instromen

Geef je al les, maar nog niet in techniek & technologie? Of heb je een heel ander beroep? STO is het ondersteuningsteam Sterk Techniekonderwijs en helpt scholen bij het verbeteren van hun technieklessen. Met de ondersteuning van STO sta je binnen no time voor de klas. Niet in een traditioneel klaslokaal, maar in een werkplaats die veel lijkt op de beroepspraktijk.

Iets voor jou? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor zij-instromers. Lees het artikel over zij-instromers of mail naar info@sto-ldb.nl.

Moderne leeromgeving

Met hulp van STO krijgen vmbo-scholen moderne materialen en leeromgevingen, zoals innovatie- of maaklabs. Zo heeft het Leeuwenhorst in Noordwijkerhout lego-robots. En beschikt de KTS in Voorhout over faciliteiten voor 3D-printen, Virtual Reality en Augmented Reality. Bovendien geeft ondersteuningsteam Sterk Techniekonderwijs de werkplekken een frisse en moderne uitstraling, wat het werkplezier van de leerlingen – maar ook dat van jou als docent – verhoogt.

Onderwijs combineren met werk

Werk je in de techniek of technologie? Denk er dan eens over om je baan te combineren met lesgeven. Je bezit namelijk veel relevante kennis en kunde, waar de nieuwe generatie technici om zit te springen. En van wie leren leerlingen meer dan van experts?

Door lesgeven en je huidige baan te combineren, ben je op een nieuwe manier met je werk bezig. Dat maakt het ook interessant voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je zorgt bovendien dat het onderwijs beter aansluit op het bedrijfsleven. Zo draag je bij aan de toekomst en kwaliteit van je vakgebied, en zorg je dat Nederland internationaal voorop blijft lopen.

Professionalisering

Geef je al techniekonderwijs, maar heb je de juiste bevoegdheid nog niet of wil je je verder professionaliseren? Dat kan met de professionaliseringstrajecten van STO. Hiermee verhogen scholen in het samenwerkingsverband hun didactische kwaliteit en de expertise in moderne technieken. Zodat het techniekonderwijs in de regio up-to-date en sterk blijft, en daarmee goed aansluit op de arbeidsmarkt.

Ook techniekdocent worden of je vaardigheden verder verbeteren? We vertellen je graag meer. Neem contact op.

Contact